torsdag 8 juni 2017

Säsong 2017 har startat

Säsongen 2017 startade med att teamet åkte till Finland. Närmare bestämt BotniaRing.
Det var Magnus, Per, Micke och Isa som var med. Vi hade också lånat in lite förstärkning i form av J.Ellwood och Per Holmström som anslöt redan i Gävle.

Inför säsongen (under vintern) har teamet filat på sina hojar och försökt träna mentalt.
Micke har byggt ihop en BSA-33 som han ska prova i förkrigsklassen. Det blir spännande. Han ha i övrigt gjort förändringar på sin GSXR750 för att förhindra överhettning.


Per har servat sin CB175 (plockat isär motor, mätt upp, bytt kolvringar och slipat in ventiler) som han nu har köpt loss från Magnus.

Magnus har skaffat en ny hoj till 175-klassen, nämligen en Bridgestone 175 från 1966. Hojen är byggd av Pekka V och är i underbart skick.
Förutom det så har han bytt kåpor på både sin CB350 och sin RS125R då de gamla var slut och CB'n behövde en "båt". CB'n har fått en översyn vad det gäller chassigeometri (har sänkt fronten 15mm och bytt till däck med rundare profil).

Urban ligger lågt under 2017 då han satsar på att åka så mycket enduro som möjligt. Och kanske för att hinna klart med sin Albin.

Harri har skadat sig men vi hoppas att han ska kunna vara med på någon tävling senare i sommar. En renovering av hans CB175 motor pågår då den rasade ifjol.

Jo just ja, vi var till Finland:
Trevligt som vanligt och det gick bra för teamet som inte verkar så ringrostiga som man skulle kunna tro.
Det blev totalt 6 pallplaceringar och "Rookie-Per" sänkte sina varvtider med hela 6 sekunder från förra året. Snygg!
Tyvärr blev det ingen bejublad premiär med Mickes BSA då den inte ville vara med. Ventilstyrning som nöp vilket gjorde den komp-lös och pigg som en trasig moped.
Men summa summarum så var det en kanonhelg och vi rullade hem till Sverige med glada miner och tankarna inställda på Våler Norge där nästa drabbning sker.

1 kommentar:

harri sa...

Fint vinterarbete boys! Blir så otroligt åksugen.....